Hoe vraag ik een omgevingsvergunning aan?

Kun je de omgevingsaanvraag zelf indienen of ben ik daar niet gemachtigd voor?

Het is mogelijk om de omgevingsvergunning zelf in te dienen maar als je daar niet zeker over bent kan je ook iemand anders machtigen om deze in te dienen.

Wat er vaak gebeurd is dat de tekeningen gemaakt worden door BimBuildings en vervolgens ook door ons worden ingediend. Wij kennen de inside outs van het project en kunnen eventuele opmerkingen verdedigen of aanpassen. Wij communiceren op een professionele manier en weten wat wel en wat niet kan met het ontwerpen van een woning.

Door deze snelle afstemming zal de vergunning relatief snel verleend worden en heb je als klant geen zorgen.

 

Voor het proces is het laten indienen door BimBuildings zeker wel aan te raden. Er is dan geen tussenpersoon aanwezig plus het feit dat de eventuele wijzigingen direct verwerkt kunnen worden door BimBuildings. Wij hebben voor de aanvraag van de omgevingsvergunning alleen jouw BSN nummer en NAW gegevens nodig om de aanvraag compleet te kunnen maken.

 

Als je er toch voor kiest om zelf de vergunning in te dienen, dan kan je naar www.omgevingsloket.nl  gaan. Vanuit hier kunnen alle gevraagde gegevens ingevuld worden. Hierbij staat ook aangegeven welke tekeningen er bijgevoegd moeten worden zoals de bouwtekeningen, constructietekeningen en de bouwbesluitberekeningen.

Verder worden er voornamelijk vragen gesteld over de kavel en het te plaatsen woongebouw.

 

Beknopt stappenplan aanvragen omgevingsvergunning:

  • Stap 1: Jouw omgevingsvergunning aanvraag via www.omgevingsloket.nl

  • Stap 2: Nieuwe aanvraag/melding maken

  • Stap 3: Persoonlijke gegevens invullen voor de vergunningsaanvraag

  • Stap 4: Gegevens van de locatie invullen

  • Stap 5: Toevoegen van werkzaamheden

  • Stap 6: Werkzaamheden voor jouw vergunningsaanvraag specificeren

  • Stap 7: Toevoegen van juiste bijlages

  • Stap 8: Mogelijkheid voor vooroverleg, niet gebruikelijk bij een kleine aanvraag, wel voor een groot gebouw waar eventueel mensen bezwaar tegen willen maken.

  • Stap 9: Indienen van de omgevingsaanvraag

 

Als de aanvraag is ingediend, laat de gemeente altijd weten of er factoren ontbreken met hierbij de datum waarvoor de aanvraag aangevuld moet zijn. De looptijd wordt dan gepauzeerd en kan het langer duren dan 8 weken. Kleine aanpassingen kunnen vaak binnen een week verwerkt worden zodat het proces voortgezet kan worden.

 

Hulp nodig bij het realiseren van woonwensen of heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@bimbuildings.nl of bel Herwin Kampjes bij BimBuildings: 038-3035 355. Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen via de site kan natuurlijk ook.

Vorige
Vorige

Wanneer BIM en en wanneer niet?

Volgende
Volgende

Wat is een definitief ontwerp?